Recept
« Terug naar recepten
Ananascompote met vanille, rum en limoen
PT20M
Ananascompote met vanille, rum en limoen
Een heerlijk ananascompote met vanille, rum en limoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananascompote met vanille, rum en limoen te bereiden
Snij de ananas overlangs in 4, schil, verwijder het harde kerndeel en snij in kleine blokjes. Doe ze in een stoofpot met de suiker, het limoensap en het gespleten en geschraapte vanillestokje.
Zet een deksel op de pot, breng zacht aan de kook, neem het deksel weg en laat op een laag vuur gaar stoven in ongeveer 20 minuten. Laat lauw worden en voeg de rum toe.
Dien lauw op met een bol ijs of koud met plattekaas. Deze compote kan je ook serveren bij geroosterde kip, bij eendenborst of bij scampi.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
gea zegt:
Alice Kallenbach zegt: