Recept
« Terug naar recepten
Ananaskokosijs
PT45M
Ananaskokosijs
Een heerlijk ananaskokosijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > IJs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananaskokosijs te bereiden
Breng het ananassap met de geraspte kokos langzaam tegen de kook en laat het afkoelen.
Zeef het mengsel.
Bewaar het vocht en gooi de kokos weg.
Laat de blokjes ananas uitlekken en vang het sap op.
Pureer de blokjes tot een gladde massa en meng het sap met kokossmaak en de glucose erdoor.
Het ananasmengsel moet 600 ml zijn, vul het eventueel aan met het opgevangen sap van de blokjes.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksanwijzing van de ijsmachine.
Zeef het mengsel.
Bewaar het vocht en gooi de kokos weg.
Laat de blokjes ananas uitlekken en vang het sap op.
Pureer de blokjes tot een gladde massa en meng het sap met kokossmaak en de glucose erdoor.
Het ananasmengsel moet 600 ml zijn, vul het eventueel aan met het opgevangen sap van de blokjes.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksanwijzing van de ijsmachine.