Klik op foto om te vergroten.
Recepten uit de doos van Derbyke, Elmo en Blondy mei 2014
Recept
« Terug naar recepten
Eend-gerecht Donald Duck
PT60M
Eend-gerecht Donald Duck
Deze heerlijke eendenbillen uit blik heb ik leren kennen van een Nederlandse vriendin. Een echte aanrader.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eend-gerecht Donald Duck te bereiden
Verwijder het vet en beentjes van de eend. Deze eendenbillen zijn gaar.
Courgette, ajuin en wortelen in blokjes snijden.
Vijgen halveren.
Aardappelen in blokjes snijden en half gaar koken.
Groenten in een beetje boter aanstoven en kruiden.
Verdeel de aardappelen in een vuurvaste beboterde schotel verdeel de in sliertjes getrokken eend erover.
De vijgen, krenten, perziken erover verdelen vervolgens de groenten.
Schenk de kokosroom erover en bestrooi met chapelure en vloeibare boter.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en laat 40 min garen.
Serveer dit gerecht zeer warm.
Courgette, ajuin en wortelen in blokjes snijden.
Vijgen halveren.
Aardappelen in blokjes snijden en half gaar koken.
Groenten in een beetje boter aanstoven en kruiden.
Verdeel de aardappelen in een vuurvaste beboterde schotel verdeel de in sliertjes getrokken eend erover.
De vijgen, krenten, perziken erover verdelen vervolgens de groenten.
Schenk de kokosroom erover en bestrooi met chapelure en vloeibare boter.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en laat 40 min garen.
Serveer dit gerecht zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt:
Ziet er weer heerlijk uit, Hilde! :-)