Het originele recept te vinden op de pagina van Anna Koudys : Eendovenschotel met aardappelpuree.
Vakantie, allemaal goed .... maar twee bekken om te koken, bijna geen materiaal in de kasten dus plan trekken en eerlijk gezegd het was over heerlijk: voor herhaling vatbaar hebben zelfs 4 blikken eend mee naar huis genomen. Dan maken we het klaar zoals beschreven.
Recept
« Terug naar recepten
Vakantie Donald Duck van Anna
PT30M
Vakantie Donald Duck van Anna
Het originele recept te vinden op de pagina van Anna Koudys : Eendovenschotel met aardappelpuree.
Vakantie, allemaal goed .... maar twee bekken om te koken, bijna geen materiaal in de kasten dus plan trekken en eerlijk gezegd het was over heerlijk: voor herhaling vatbaar hebben zelfs 4 blikken eend mee naar huis genomen. Dan maken we het klaar zoals beschreven.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Anna & Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vakantie Donald Duck van Anna te bereiden
Aardappelen koken afgieten en pureren, in mijn geval met een vork maar dat ging goed, vroeger hadden ze al die snufjes niet van tegenwoordig een beetje melk en aromat erbij meer had ik niet in huis.
Verwarm de inhoud van het blik tot het vet vloeibaar is, dit niet gebruiken, haal het vlees eruit. Houd even aan de kant, haal de beentjes uit het vlees. Heb maar 2 eendenbouten gebruikt, was een beetje veel voor 2 pers, de andere 2 bouten zijn verwerkt in een ander gerecht.
Doe sinaasappelsap in een pot, voeg de rozijnen en suiker toe en de sjalotjes fijn gesneden, laat dit voor de helft inkoken voeg het vlees en vleeskruiden naar smaak toe, zet het vuur lager tot het vlees goed warm is.
Puree in een schotel het vlees met de saus erover heen de kaas er rijkelijk over verdelen en even in de micro met grill tot de kaas is gesmolten.
Serveer zeer warm.
Verwarm de inhoud van het blik tot het vet vloeibaar is, dit niet gebruiken, haal het vlees eruit. Houd even aan de kant, haal de beentjes uit het vlees. Heb maar 2 eendenbouten gebruikt, was een beetje veel voor 2 pers, de andere 2 bouten zijn verwerkt in een ander gerecht.
Doe sinaasappelsap in een pot, voeg de rozijnen en suiker toe en de sjalotjes fijn gesneden, laat dit voor de helft inkoken voeg het vlees en vleeskruiden naar smaak toe, zet het vuur lager tot het vlees goed warm is.
Puree in een schotel het vlees met de saus erover heen de kaas er rijkelijk over verdelen en even in de micro met grill tot de kaas is gesmolten.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
bollehans zegt:
derbyke zegt:
derbyke zegt:
fabita zegt:
bollehans zegt:
kris zegt: