Recept
« Terug naar recepten
andijvieschotel
PT35M
andijvieschotel
Een heerlijk andijvieschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marja hoebe
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
27
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn page smul
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe andijvieschotel te bereiden
Voorbereiding
Verwarm de oven op 180°C en vet een ovenschaal in.
Laat de boter smelten in de koekenpan en bak het gehakt rul.
Zet een pan met een laagje water op en kook de andijvie een paar minuutjes ( niet te lang).
Roer 2 -3 el uiensoeppoeder door het gehakt en schep er 1½-2 el créme fraiche doorheen.
Maak de aardappelpuree volgens de omschrijving op de verpakking klaar.
Doe het gehakt in de ovenschaal, schep de goed uitgelekte andijvie erop en dek het geheel af met de aardappelpuree.
Bestrooi het met de kaas en laat het in de oven goed doorwarmen,tot de kaas mooi bruin is,ongeveer 30 min.
Verwarm de oven op 180°C en vet een ovenschaal in.
Laat de boter smelten in de koekenpan en bak het gehakt rul.
Zet een pan met een laagje water op en kook de andijvie een paar minuutjes ( niet te lang).
Roer 2 -3 el uiensoeppoeder door het gehakt en schep er 1½-2 el créme fraiche doorheen.
Maak de aardappelpuree volgens de omschrijving op de verpakking klaar.
Doe het gehakt in de ovenschaal, schep de goed uitgelekte andijvie erop en dek het geheel af met de aardappelpuree.
Bestrooi het met de kaas en laat het in de oven goed doorwarmen,tot de kaas mooi bruin is,ongeveer 30 min.
pijnenburg w.g. zegt: