KookJij

andijvieschotel

Een heerlijk andijvieschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijn page smul
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe andijvieschotel te bereiden

Voorbereiding
Verwarm de oven op 180°C en vet een ovenschaal in.
Laat de boter smelten in de koekenpan en bak het gehakt rul.
Zet een pan met een laagje water op en kook de andijvie een paar minuutjes ( niet te lang).
Roer 2 -3 el uiensoeppoeder door het gehakt en schep er 1½-2 el créme fraiche doorheen.
Maak de aardappelpuree volgens de omschrijving op de verpakking klaar.
Doe het gehakt in de ovenschaal, schep de goed uitgelekte andijvie erop en dek het geheel af met de aardappelpuree.
Bestrooi het met de kaas en laat het in de oven goed doorwarmen,tot de kaas mooi bruin is,ongeveer 30 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

pijnenburg w.g.

pijnenburg w.g. zegt:
Met plezier dit smakelijke hollandse recept gemaakt.
Lis

Lis zegt:
het recept is gemaakt.... het was echt heerlijk.makkelijk om te maken:p echt een aanrader!!
Sabine

Sabine zegt:
Deze schotel komt komende zondag op ons tafel, en tja ik vergat eens de lekkere andijvie te gebruiken.;)
melissa

melissa zegt:
ben het nu aan het maken lijkt me erg lekker en t is nog makkelijk ook :D
lena

lena zegt:
dit lijkt me heerlijk ik ga het zeker van de week maken groetjes:D