Recept
« Terug naar recepten
Hartige aardappelwafels
PT60M
Hartige aardappelwafels
Gemaakt tijdens de winter bbq op tweede kerstdag voor de familie Heel
lekker en...... de taken waren een beetje verdeeld.Nadien nog eens
gemaakt op een etentje voor vrienden en het recept gegeven.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige aardappelwafels te bereiden
- Maak je eigen smeuïge aardappelpuree van kruimige aardappels.
- Laat 15 minuten afkoelen en meng er de 2 eieren, bakmeel en geraspte kaas door.
- Breng pittig op smaak met peper, zout , nootmuskaat en de fijngeknipte bieslook.
- Verwarm het wafelijzer en kwast in met olie.
- Leg ruim 1 1/2 volle eetlepel op elke kant en bak in ca 7 minuten gaar en bruin krokant. Halveer de wafels en serveer ze als bijgerecht bij vlees, of vis en groente i.p.v gebakken aardappeltjes.
- Daar lijkt de smaak wel een beetje op.
- Krokant van buiten en zacht van binnen.
- Wij hadden het beste resultaat op stand 6 en 10 minuten.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Natuurlijk ook niet te versmadenop de zomerse bbq.