Recept
« Terug naar recepten
Shoarma - prei schotel uit de oven
PT60M
Shoarma - prei schotel uit de oven
Een ovenschotel met shoarma en groenten. Lekkere combinatie.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Shoarma - prei schotel uit de oven te bereiden
Maak de kruiden mix of als je wilt koop je het kant en klaar. Ik heb kalfsvlees gebruikt maar je kunt ook kipfilet of varkensreepjes gebruiken. Marineer het vlees. Het liefst zolang mogelijk in laten trekken.
5 tot 6 aardappelen koken en afgieten en met de stamper fijn maken (beslist geen mixer gebruiken) met melk en een klont boter, kruiden met peper en nootmuskaat.
Prei 3 min. koken en afgieten goed uit laten lekken.
Vlees lekker bruin bakken, ui in de olie fruiten dus heel zacht bakken met evt. een gesnipperd teentje knoflook (echt op de laagste pit bakken anders verbrand alles is niet lekker) dan de champignons erbij en lekker doorbakken.Evt. nog wat zwarte peper en zout erop,maar voorzichtig het is al gekruid. Ovenschotel invetten en het vlees erin, de prei erop dan de ui/champignonsmix erop. De aardappelpuree erop ( je zou kunnen kiezen voor voorgekookte schijfjes). Geraspte kaas erop en in de voorverwarmde oven van 200 ºC ongeveer zo’n 25 minuten en misschien de laatste 5 min. onder de grill zodat de kaas een bruin korstje krijgt.
5 tot 6 aardappelen koken en afgieten en met de stamper fijn maken (beslist geen mixer gebruiken) met melk en een klont boter, kruiden met peper en nootmuskaat.
Prei 3 min. koken en afgieten goed uit laten lekken.
Vlees lekker bruin bakken, ui in de olie fruiten dus heel zacht bakken met evt. een gesnipperd teentje knoflook (echt op de laagste pit bakken anders verbrand alles is niet lekker) dan de champignons erbij en lekker doorbakken.Evt. nog wat zwarte peper en zout erop,maar voorzichtig het is al gekruid. Ovenschotel invetten en het vlees erin, de prei erop dan de ui/champignonsmix erop. De aardappelpuree erop ( je zou kunnen kiezen voor voorgekookte schijfjes). Geraspte kaas erop en in de voorverwarmde oven van 200 ºC ongeveer zo’n 25 minuten en misschien de laatste 5 min. onder de grill zodat de kaas een bruin korstje krijgt.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Ik wilde mijn shoarmavlees eens anders, dus is het op deze manier geworden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Els Meeuwsen zegt:
Els Meeuwsen zegt:
Gr. Els