Recept
« Terug naar recepten
Antilliaanse gehaktpasteitjes
PT60M
Antilliaanse gehaktpasteitjes
Een heerlijk antilliaanse gehaktpasteitjes recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
25 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Aruba
Keuken:
Caraibische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Antilliaanse gehaktpasteitjes te bereiden
Snipper de ui.
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie en bak het rundergehakt rul.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten
mee.
Voeg de krenten en de rozijnen toe en laat ze in het bakvocht wellen.
Voeg de selderij, ajinomoto, aromat en versgemalen peper toe en bak dit
mengsel nog 5 minuten mee.
Laat het gehaktmengsel in het met keukenpapier beklede vergiet
uitlekken.
Verdeel de vulling over het middeen van de plakjes bladerdeeg en vouw de 4
punten naar binnen, zodat er vierkantjes ontstaan.
Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 30 minuten
goudbruin en gaar.
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie en bak het rundergehakt rul.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten
mee.
Voeg de krenten en de rozijnen toe en laat ze in het bakvocht wellen.
Voeg de selderij, ajinomoto, aromat en versgemalen peper toe en bak dit
mengsel nog 5 minuten mee.
Laat het gehaktmengsel in het met keukenpapier beklede vergiet
uitlekken.
Verdeel de vulling over het middeen van de plakjes bladerdeeg en vouw de 4
punten naar binnen, zodat er vierkantjes ontstaan.
Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 30 minuten
goudbruin en gaar.
rita Licher-Hage zegt:
Groetjes Rita.