Recept
« Terug naar recepten
Antilliaanse stoofpot
PT45M
Antilliaanse stoofpot
Een heerlijk antilliaanse stoofpot recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Antilliaanse stoofpot te bereiden
Kook eerst de sojabrokjes zo'n 20 minuten in kruiden-bouillon (zie hyperlink bij soja-brokjes voor info). Snij de paprika's in reepjes en hak de uien in grove stukjes. Bak de paprika's enkele minuten in olie en voeg dan alle overige ingrediënten toe met als laatste gekookte brokjes en de geperste knoflook. Wacht met het toevoegen van (al) het ananasvocht en kijk of de saus de gewenste dikte krijgt. Laat het gerecht ongeveer 30 minuten op een laag pitje stoven. Op smaak brengen met verse peper. Dit stoofgerecht is erg lekker met rijst, bulgur of quinoa.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
Het wordt ook wel eens de tarwe van het oosten genoemd.
Bulgur ontstaat door harde, volle tarwekorrels driemaal te stomen, te laten drogen, te pellen en te malen tot de korrels eerst in grove en nadien in fijne stukjes uiteenvallen.
liske zegt: