Recept
« Terug naar recepten
Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)
PT180M
Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)
Ik vind het altijd leuk om herkenbare gerechten uit restaurants zelf na te
maken dus toen ik dit recept op internet tegenkwam sprak het me meteen
aan en kon ik het niet laten om het snel eens te proberen. In de zomer zijn
er ook weleens van die dagen dat ik trek heb in een stoofpotje en in Cuba,
waar het altijd warm is, eten ze dit ook.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Midden-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
De keukenmeid/ aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cubaanse stoofpot (van la Cubanita) te bereiden
- Verwarm in een braadpan een scheut olie en schroei hierin de in kleine stukjes gesneden riblappen aan alle kanten dicht (5 min.)
- Haal het vlees uit de pan en fruit in het overgebleven vet en vocht de gesnipperde uien en fijngesneden teentjes knoflook.
- Voeg vervolgens de kruiden toe: komijn, oregano en gerookte paprika. Bak even mee.
- Snijd ondertussen de tomaten, paprika's en jalapeñoschijfjes grof en voeg die ook toe. Tomatenpuree mag er nu ook bij.
- Doe het vlees terug in de pan, giet de runderbouillon erbij en steek tot slot twee laurierblaadjes in het stoofpotje. Leg de deksel op de pan en laat dit lekker lang stoven (+/- 3 uur).
- Het laatste kwartier haal je de deksel van de pan en laat je de stoof indikken zodat er een mooie dikke saus ontstaat. In geval van nood kun je de saus nog altijd een beetje binden.