Recept
« Terug naar recepten
Appelcakejes (zonder boter!)
PT45M
Appelcakejes (zonder boter!)
Een heerlijk appelcakejes (zonder boter!) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
75
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelcakejes (zonder boter!) te bereiden
Appelmoes:
2 appels schillen, klokhuisverwijderen en in stukjes gesneden in een schaaltje 4 minuten in de magnetron koken. Beetje laten afkoelen, afgieten en fijn prakken (eventueel met staafmixer pureren). Verder af laten koelen.
Eieren met suiker schuimig kloppen. In delen afwisselend de appelmoes en het zelfrijzend bakmeel toevoegen. De papieren vormpjes in de muffinvorm 3/4 vullen met het mengsel. In een gedeelte van de cakejes een lepeltje bosbessen toevoegen en in de oven gedurende 20 minuten laten bakken.
De chocolade mengen met de room en dit in de magnetron aan de kook brengen (pas op want dat gaat heel snel). Met bolle kant van een theelepeltje steeds een warm cakeje ermee insmeren.
2 appels schillen, klokhuisverwijderen en in stukjes gesneden in een schaaltje 4 minuten in de magnetron koken. Beetje laten afkoelen, afgieten en fijn prakken (eventueel met staafmixer pureren). Verder af laten koelen.
Eieren met suiker schuimig kloppen. In delen afwisselend de appelmoes en het zelfrijzend bakmeel toevoegen. De papieren vormpjes in de muffinvorm 3/4 vullen met het mengsel. In een gedeelte van de cakejes een lepeltje bosbessen toevoegen en in de oven gedurende 20 minuten laten bakken.
De chocolade mengen met de room en dit in de magnetron aan de kook brengen (pas op want dat gaat heel snel). Met bolle kant van een theelepeltje steeds een warm cakeje ermee insmeren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Heleen zegt:
Het kan ook zonder de appelmoes, en dan wordt het een soort van eierkoek.
Ik heb het net uitgeprobeerd met een klein beetje sinaasappelsap en blauwe en rode kleurstof! Is heel mooi geworden!
Fienn zegt:
cato zegt:
Ik heb dit recept al aan iedereen gegeven en iedereen vind het lekker
....echt top...!!!!:D:p;):?
sharon zegt:
Monique zegt:
Ik vind het erg grappig om te zien dat de consistentie van de cakejes een beetje sponsachtig is. Echter hadden mijn cakejes een half uur nodig geen 20 minuten.
ouiam zegt:
kim zegt:
Didi zegt: