Lekker. Je kunt het warm of koud eten. Warm ook lekker met een bolletje ijs.
Ook leuk om in éénpersoonsschaaltjes te serveren of in ramequinschaaltjes.
Recept
« Terug naar recepten
Appelcompote en croute
PT55M
Appelcompote en croute
Een heerlijk appelcompote en croute recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
127 kCal energie
1 Gram eiwit
2 Gram vet
25 Gram koolhydraten
1 Gram eiwit
2 Gram vet
25 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De lekkerste recepten uit de gezonde keuken (Reader's Digest)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelcompote en croute te bereiden
Oven 200°C.
De rozijnen afgieten en droogdeppen in keukenpapier.
Meng in een kom de appelplakken + citroensap + rozijnen + 50 gram rietsuiker + 1 tl kaneel door elkaar.
Doe dit mengsel in de soufflé- of quichevorm. Zet apart tot gebruik.
Het verkruimeld brood op de bodem van een bakblik verdelen. Schuif dit in de oven voor 10 à 15 minuten tot het broodkruim krokant is. Haal het uit de oven en zet even weg.
Smelt de boter in een pannetje (of in de magnetron), maar niet bruin laten worden. Van het vuur het broodkruim + 20 gram rietsuiker + 1 tl kaneel door de boter roeren en goed mengen.
Schakel de oven naar 220°C.
Verdeel het broodkruimmengsel over de appels in de vorm en schuif de vorm in de oven voor ± 20 à 30 minuten. Als het te donker dreigt te worden afdekken met alufolie.
Laat de compote wat afkoelen vóór het serveren.
De rozijnen afgieten en droogdeppen in keukenpapier.
Meng in een kom de appelplakken + citroensap + rozijnen + 50 gram rietsuiker + 1 tl kaneel door elkaar.
Doe dit mengsel in de soufflé- of quichevorm. Zet apart tot gebruik.
Het verkruimeld brood op de bodem van een bakblik verdelen. Schuif dit in de oven voor 10 à 15 minuten tot het broodkruim krokant is. Haal het uit de oven en zet even weg.
Smelt de boter in een pannetje (of in de magnetron), maar niet bruin laten worden. Van het vuur het broodkruim + 20 gram rietsuiker + 1 tl kaneel door de boter roeren en goed mengen.
Schakel de oven naar 220°C.
Verdeel het broodkruimmengsel over de appels in de vorm en schuif de vorm in de oven voor ± 20 à 30 minuten. Als het te donker dreigt te worden afdekken met alufolie.
Laat de compote wat afkoelen vóór het serveren.