Recept
« Terug naar recepten
Oosterse gemarineerde zalmfilet met een pittige korst uit de oven
PT30M
Oosterse gemarineerde zalmfilet met een pittige korst uit de oven
Dee pittige zalmfilet die eerst gemarineerd wordt aten wij met spaghetti aglio e olio. Wat hebben wij lekker gegetem
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse gemarineerde zalmfilet met een pittige korst uit de oven te bereiden
- Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.
- Meng de sojasaus met de sherry en 1 eetlepel sesamolie. Bestrijd de zalmfilets aan beide zijden met dit mengsel en laat plm. 30 minuten marineren.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de korsten van het brood en verkruimel het brood. Meng het broodkruim met de lente-ui, rode peper, knoflook, sesamzaad en 1 eetlepel sesamolie. Verdeel het broodkruim over de zalmfilets en druk goed aan.
- Zet de zalm naast elkaar in de ovenschaal en bak de zalm plm. 12 - 15 minuten in het midden van de oven. (Beetje afhankelijk van de dikte van de zalm, prik er tussentijds even met een vork in. Geen weerstand dan is de zalm klaar). De zalm is nog rosé van binnen en heerlijk sappig.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De zalm moet wel even een half uurtje marineren. Daarna wordt de zalm voorzien van het korstje en gaat plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven. In die tussentijd maak je de spaghetti. Snel klaar en heerlijk gegeten. Echt een aanrader