Recept
« Terug naar recepten
Appelcrumble
PT55M
Appelcrumble
Een heerlijk appelcrumble recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelcrumble te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Verkruimel de koekjes. Vermeng ze met de zachte boter en de bruine suiker. Voeg er de bloem en een mespunt kaneel aan toe. Kneed goed door met de vingers. laat opstijven in de koelkast.
3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten. Snij ze in kwartjes. Bak ze een paar minuten aan beide kanten in de gezouten boter. Strooi er de fijne suiker bij. Laat ze op een hevig vuur verder bakken, tot de suiker gekarameliseerd is.
4. Schik de gekarameliseerde appelkwartjes in een ovenschaal. Verdeel er de room over. Strooi er het crumblemengseltje over. Zet 35 minuten in het midden van de oven.
5. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
2. Verkruimel de koekjes. Vermeng ze met de zachte boter en de bruine suiker. Voeg er de bloem en een mespunt kaneel aan toe. Kneed goed door met de vingers. laat opstijven in de koelkast.
3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten. Snij ze in kwartjes. Bak ze een paar minuten aan beide kanten in de gezouten boter. Strooi er de fijne suiker bij. Laat ze op een hevig vuur verder bakken, tot de suiker gekarameliseerd is.
4. Schik de gekarameliseerde appelkwartjes in een ovenschaal. Verdeel er de room over. Strooi er het crumblemengseltje over. Zet 35 minuten in het midden van de oven.
5. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mar10ne zegt:
mariska zegt:
Marjan Van Sande zegt:
Alvast bedankt!
mariska zegt:
lotte1 zegt:
Selina zegt: