Recept
« Terug naar recepten
Appelmoes met kaneel en calvados
PT30M
Appelmoes met kaneel en calvados
Een heerlijk appelmoes met kaneel en calvados recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelmoes met kaneel en calvados te bereiden
Was de appels, schil ze en verwijder het klokhuis. Snij de appels in partjes. Doe de stukjes appel in een pan en schenk er een laagje water bij. Kook de stukjes appel ongeveer 10 minuten op een matig vuur totdat het moes is. Roer het geheel regelmatig door. Voeg de kaneel, suiker en calvados toe en roer het geheel goed door. Laat het rustig warm worden op het vuur en serveer de appelmoes vervolgens warm of koud.