Eenvoudig en lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Appelmoes
PT30M
Appelmoes
Een heerlijk appelmoes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelmoes te bereiden
De appelen schillen, in vieren snijden, van klokhuizen ontdoen en met het water en (citroenschil) zonder roeren vlug tot moes koken.
Kooktijd ± 10 min.
De appelen fijn roeren en afmaken met suiker.
Hebben de appelen weinig smaak, dan de appelmoes afmaken met citroensap of kaneel.
Volgende recept:
Ongeschilde, gewassen appelen raspen, suiker of honing er doormengen en dadelijk na het bereiden gebruiken.
Voor kleine kinderen geschilde appelen raspen
---------------------------------------------------------------------
1 1/4 kg zoete appelen
2 dl water
( 1/2 dl bessensap)
pijpkaneel of citroenschil
40 g suiker
aardappelmeel ( C1000)
De appelen schillen, in vieren snijden,
van klokhuizen ontdoen en zachtjes gaar koken met weinig water, (bessensap), pijpkaneel of citroenschil en suiker.
Kooktijd 20 à 30 min.
Het vocht binden met aangemengd aardappelmeel.
Kooktijd ± 10 min.
De appelen fijn roeren en afmaken met suiker.
Hebben de appelen weinig smaak, dan de appelmoes afmaken met citroensap of kaneel.
Volgende recept:
Ongeschilde, gewassen appelen raspen, suiker of honing er doormengen en dadelijk na het bereiden gebruiken.
Voor kleine kinderen geschilde appelen raspen
---------------------------------------------------------------------
1 1/4 kg zoete appelen
2 dl water
( 1/2 dl bessensap)
pijpkaneel of citroenschil
40 g suiker
aardappelmeel ( C1000)
De appelen schillen, in vieren snijden,
van klokhuizen ontdoen en zachtjes gaar koken met weinig water, (bessensap), pijpkaneel of citroenschil en suiker.
Kooktijd 20 à 30 min.
Het vocht binden met aangemengd aardappelmeel.