KookJij

Appelmoes

Een heerlijk appelmoes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelmoes te bereiden

De appelen schillen, in vieren snijden, van klokhuizen ontdoen en met het water en (citroenschil) zonder roeren vlug tot moes koken.
Kooktijd ± 10 min.

De appelen fijn roeren en afmaken met suiker.
Hebben de appelen weinig smaak, dan de appelmoes afmaken met citroensap of kaneel.

Volgende recept:
Ongeschilde, gewassen appelen raspen, suiker of honing er doormengen en dadelijk na het bereiden gebruiken.
Voor kleine kinderen geschilde appelen raspen

---------------------------------------------------------------------
1 1/4 kg zoete appelen
2 dl water
( 1/2 dl bessensap)
pijpkaneel of citroenschil
40 g suiker
aardappelmeel ( C1000)

De appelen schillen, in vieren snijden,
van klokhuizen ontdoen en zachtjes gaar koken met weinig water, (bessensap), pijpkaneel of citroenschil en suiker.
Kooktijd 20 à 30 min.
Het vocht binden met aangemengd aardappelmeel.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Eenvoudig en lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst