Recept
« Terug naar recepten
Appelmoes inmaken in pot
PT20M
Appelmoes inmaken in pot
Zelf je appelmoes inmaken is gemakkelijk te maken en lekkerder dan de appelmoes uit de winkel. De appelmoes is zeker één jaar houdbaar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Overig
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Lecker.de
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelmoes inmaken in pot te bereiden
- De potten met kokend water omspoelen en dan omgekeerd op een schone theedoek zetten.
- Appels schillen, klokhuis goed verwijderen en in kleine stukjes snijden.
- Appels met klein beetje water aan de kook brengen tot ze zacht zijn. Op smaak maken met citroensap en suiker.
- Eventueel pureren met de staafmixer of wat fijner stampen met een aardappelstamper.
- Appelmoes nogmaals aan de kook brengen en goed heet in de potten vullen.
- Schroefdeksel erop en potten omgekeerd laten afkoelen
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Vroeger ging mijn eigengemaakte appelmoes altijd in bakjes in de vriezer. Van een buurvrouw hoorde ik dat zij de appelmoes inmaakte in een pot. Ook nog even op internet gezocht. Nu maak ik de appelmoes in een pot. Te vergelijken met jam maken. Trek in appelmoes dan een potje uit je eigen voorraad. Hoeft niet meer eerst ontdooid te worden. De appelmoes in de pot is op een koele en donkere plek plm. 1 jaar houdbaar