De Mojito is een Cubaanse drank van rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt met veel ijs. De cocktail vindt, net als de meeste op rum gebaseerde cocktails, zijn oorsprong op Cuba in de 2e helft van de 19e eeuw. De Mojito was van origine bedoeld als medicijn, maar werd in de tweede helft van de negentiende eeuw al snel populair onder de piraten van het Caribische gebied. En niet alleen als medicijn. Tegenwoordig is de Mojito in het uitgaansleven vooral populair om zijn verfrissende smaak.
Variaties zijn er voldoende door het spuitwater te vervangen door bijvoorbeeld cocossiroop of bosbessensiroop. Een bekende variatie is een Mojito Venezolano, een Mojito op Venezolaanse wijze, waarbij twee aardbeien met de rietsuiker, limoen en munt worden fijngestampt. In plaats van aardbei kunnen ook andere soorten zacht fruit gebruikt worden, zoals sinaasappel en passievruchten. Door toevoeging van vruchtensiroop wordt de vruchtensmaak wat versterkt. Door in plaats van spuitwater champagne te gebruiken, ontstaat de variant Mojito Royal.
Recept
« Terug naar recepten
Appelmojito
PT8M
Appelmojito
Een heerlijk appelmojito recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
8 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelmojito te bereiden
Pluk de blaadjes van de takjes munt, doe ze in een kan en voeg de rietsuiker toe.
Voeg de parten limoen toe en kneus de limoen, munt met suiker met bv. een pollepel.
Verdeel het muntmengels over 2 glazen en vul ze aan met het ijs. Voeg de appelsap toe en roer goed. Serveer de mojito meteen met een rietje.
Voeg de parten limoen toe en kneus de limoen, munt met suiker met bv. een pollepel.
Verdeel het muntmengels over 2 glazen en vul ze aan met het ijs. Voeg de appelsap toe en roer goed. Serveer de mojito meteen met een rietje.
lina zegt: