Recept
« Terug naar recepten
Appels uit de oven
PT60M
Appels uit de oven
Een heerlijk appels uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Appels uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil alleen het bovenste deel van de appels tot 3 centimeter vanaf de steel. Haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd een klein plakje van de onderkant zodat de appel vlak is en goed rechtop blijft staan. Kneed de rozijnen met de bruine bassterdsuiker, de kaneel en de blokjes boter en vul de holtes van de appels met dit mengsel. Steek in elke appel een kaneelstokje. Doe de gesmolten boter in een ovenschaal die net groot genoeg is voor de appels. Zet de appels in de schaal en bak ze circa 45 minuten in de hete oven of tot de appels zacht zijn, maar nog vorm hebben.
Lekker met een scherp lichtgezoete room, of 125 ml ricotta opgeklopt met ½ el suiker en een snufje kaneel.
Variaties:
Basisvulling en 50 ml bruine rum en 2 el pijnboompitten, gehakt.
In plaats van suiker 6 el ahornsiroop, 1 tl verse geraspte gember in plaats van kaneel.
In plaats van de basisvulling 200 gr zachte geitenkaas, 75 gr bruine basterdsuiker en 1 el
Lekker met een scherp lichtgezoete room, of 125 ml ricotta opgeklopt met ½ el suiker en een snufje kaneel.
Variaties:
Basisvulling en 50 ml bruine rum en 2 el pijnboompitten, gehakt.
In plaats van suiker 6 el ahornsiroop, 1 tl verse geraspte gember in plaats van kaneel.
In plaats van de basisvulling 200 gr zachte geitenkaas, 75 gr bruine basterdsuiker en 1 el