Recept
« Terug naar recepten
Appels uit de oven
PT85M
Appels uit de oven
Een heerlijk appels uit de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven Appelen & peren
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appels uit de oven te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de appels schoon. Verwijder met een appelboor het klokhuis. Schik de appels in een ovenschotel met een bodempje water.
2. Meng boter, honing, bruine suiker en kaneelpoeder in een kommetje tot een pasta. Vul er de appels mee.
3. Zet de ovenschotel zo'n 30 minuten in de voorverwarmde oven, op een rooster.
4. Giet de saus uit de ovenschotel in een steelpan. Hou de appels intussen warm in de oven. Laat de saus inkoken tot een siroop. Bedruip hiermee de appels. Serveer in de ovenschotel.
2. Meng boter, honing, bruine suiker en kaneelpoeder in een kommetje tot een pasta. Vul er de appels mee.
3. Zet de ovenschotel zo'n 30 minuten in de voorverwarmde oven, op een rooster.
4. Giet de saus uit de ovenschotel in een steelpan. Hou de appels intussen warm in de oven. Laat de saus inkoken tot een siroop. Bedruip hiermee de appels. Serveer in de ovenschotel.
brigitte zegt:
Lekker!!;)