Recept
« Terug naar recepten
Blauwe wijtingfilet met witloof
PT20M
Blauwe wijtingfilet met witloof
Een heerlijk blauwe wijtingfilet met witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blauwe wijtingfilet met witloof te bereiden
Snij het witloof in twee desnoods de kern eruit halen , maar moet niet . Ajuin in reepjes snijden . Boter in de pan goed warm laten worden het witloof , ajuin samen met suiker en honing aanstoven kruiden met aromat desnoods een beetje boter toevoegen . Haal dit uit de pan en houd warm .
De vis in stukken snijden , kruiden met curry poeder en aromat daarna in bloem wentelen . Bak deze gaar aan in de pan van het witloof . Indien nodig boter toevoegen . Haal deze ook uit de pan en houd warm .
Een goede scheut room in dezelfde pan , champignons in schijven snijden en bij de room voegen , kruiden met aromat en curry poeder . Laat even in koken .
Serveer zeer warm op bord met natuur aardappelen en garneer af met een takje peterselie.
De vis in stukken snijden , kruiden met curry poeder en aromat daarna in bloem wentelen . Bak deze gaar aan in de pan van het witloof . Indien nodig boter toevoegen . Haal deze ook uit de pan en houd warm .
Een goede scheut room in dezelfde pan , champignons in schijven snijden en bij de room voegen , kruiden met aromat en curry poeder . Laat even in koken .
Serveer zeer warm op bord met natuur aardappelen en garneer af met een takje peterselie.