Recept
« Terug naar recepten
Appelsoep met kaneel en verse munt
PT20M
Appelsoep met kaneel en verse munt
Een heerlijk appelsoep met kaneel en verse munt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelsoep met kaneel en verse munt te bereiden
Schil de appelen, snij ze in tweeën en ontpit ze. Breng het water met de suiker aan de kook, samen met de kaneel. Voeg de appelen toe en laat ze 7 à 8 minuten garen zonder te koken: de appelen moeten knapperig blijven. Giet alles over in een grote schotel. Laat afkoelen, voeg de munt en het citroensap toe wanneer de vloeistof bijna koud is. Overdek de schotel met vershoudfolie en laat de soep minstens twee uur trekken in de koelkast voordat u ze serveert.