Recept
« Terug naar recepten
Kokosrijst met grote garnalen
PT15M
Kokosrijst met grote garnalen
Gebakken garnalen in een zalige kokossaus met rijst en een prei vormen samen dit hele lekkere gerecht. Dit is echt smullen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokosrijst met grote garnalen te bereiden
- Rijst volgens de aanwijzing op de verpakking koken in water met zout.
- Prei schoonmaken en in plm. 2 cm brede schuine stukken snijden. Goed wassen.
- Gember schillen en raspen.
- Kokosmelk samen met de bouillontablet en de gemberwortel aan de kook brengen en plm. 15 minuten zachtjes wat laten inkoken. Op smaak brengen met peper, zout, cayennepeper, citroensap en suiker. Saus apart zetten.
- Olie verhitten in de wok. Garnalen hierin plm. 3 minuten rondom bruin bakken. Uit de pan halen en in aluminiumfolie verpakken.
- In dezelfde pan de prei plm. 5 minuten al roerend bakken.
- Rijst en garnalen bij de prei voegen. Deel van de saus door de rijst roeren en de rest erbij geven.
- Garneren met fijngesneden peterselie of koriander.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ook lekker met zalm en groene asperges.