Recept
« Terug naar recepten
Appelsorbet
PT15M
Appelsorbet
Een heerlijk appelsorbet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Verjaardag
- > Sorbets
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelsorbet te bereiden
Schil 3 appels, snijd ze in kleine stukjes en roer ze door het citroensap.
Kook de suiker en het water tot siroop en laat de appels en het citroensap heel even meekoken.
Laat afkoelen en giet het appelmengsel in de ijsmachine of zet het in een metalen of plastic doos in het vriesvak van de koelkast.
Roer om het uur om (zo voorkom je ijskristallen).
Dien het sorbetijs op in uitgeholde appels.
Kook de suiker en het water tot siroop en laat de appels en het citroensap heel even meekoken.
Laat afkoelen en giet het appelmengsel in de ijsmachine of zet het in een metalen of plastic doos in het vriesvak van de koelkast.
Roer om het uur om (zo voorkom je ijskristallen).
Dien het sorbetijs op in uitgeholde appels.