Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart uit de Elzas
PT60M
Appeltaart uit de Elzas
Een van de vele soorten appeltaart.Zelf denk ik dat elk huishouden z'n eigen recept heeft voor appeltaart.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart uit de Elzas te bereiden
*Bekleed de springvorm met het deeg en prik veel gaatjes in de bodem met een vork.
*Doe de schijfjes appel in de springvorm in steeds kleinere concentrische kringen en wel zo dat de vorm "hardstikke" stijfvol zit met appel.
*Zet de springvorm nu 20-25 minuten in de oven op 200°C.
*Maak ondertussen een homogeen mengsel van de eieren, suiker en slagroom.
*Na ± 25 minuten de springvorm uit de oven halen,de oven op 180 °C zetten en het ei-room-suiker-mengsel over de taart gieten.
*Zet nu de vorm weer in de oven en laat de inhoud van de vorm daar 15-20 minuten garen.
*Laat ietsje afkoelen en we hebben er weer een soort appeltaart bij.
*Doe de schijfjes appel in de springvorm in steeds kleinere concentrische kringen en wel zo dat de vorm "hardstikke" stijfvol zit met appel.
*Zet de springvorm nu 20-25 minuten in de oven op 200°C.
*Maak ondertussen een homogeen mengsel van de eieren, suiker en slagroom.
*Na ± 25 minuten de springvorm uit de oven halen,de oven op 180 °C zetten en het ei-room-suiker-mengsel over de taart gieten.
*Zet nu de vorm weer in de oven en laat de inhoud van de vorm daar 15-20 minuten garen.
*Laat ietsje afkoelen en we hebben er weer een soort appeltaart bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Een beetje supermarkt heeft kant en klare deegsoorten in huis.Ze liggen meestal in de freezer of zeer koude cellen.Voor het gebruik op kamertemperatuur laten ontdooien en bewaren tussen natte theedoeken zolang je het nog niet gebruikt.
Jan A
doriet zegt: