KookJij

Appeltaart uit de Elzas

Een van de vele soorten appeltaart.Zelf denk ik dat elk huishouden z'n eigen recept heeft voor appeltaart.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltaart uit de Elzas te bereiden

*Bekleed de springvorm met het deeg en prik veel gaatjes in de bodem met een vork.
*Doe de schijfjes appel in de springvorm in steeds kleinere concentrische kringen en wel zo dat de vorm "hardstikke" stijfvol zit met appel.
*Zet de springvorm nu 20-25 minuten in de oven op 200°C.
*Maak ondertussen een homogeen mengsel van de eieren, suiker en slagroom.
*Na ± 25 minuten de springvorm uit de oven halen,de oven op 180 °C zetten en het ei-room-suiker-mengsel over de taart gieten.
*Zet nu de vorm weer in de oven en laat de inhoud van de vorm daar 15-20 minuten garen.
*Laat ietsje afkoelen en we hebben er weer een soort appeltaart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

doriet

doriet zegt:
Tussen spritsdeeg en kruimel én korstdeeg zit veel verschil, Jan.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Betty,
Een beetje supermarkt heeft kant en klare deegsoorten in huis.Ze liggen meestal in de freezer of zeer koude cellen.Voor het gebruik op kamertemperatuur laten ontdooien en bewaren tussen natte theedoeken zolang je het nog niet gebruikt.
Jan A
Betty

Betty zegt:
Wat bedoelt u met kant en klare kruimel deeg,spritsdeeg of korstdeeg kan je dit kant en klaar kopen zo ja waar dan?