Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart
PT45M
Appeltaart
Een heerlijk appeltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6à8 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart te bereiden
Bloem, suiker, vanillesuiker, melk, olie, 2 eieren, en 1 eiwit (de dooier bewaren) onder mekaar mengen.
Appelen schillen en in blokjes snijden,
de blokjes onder het deeg mengen.
Dit mengsel in een beboterde taartvorm gieten.
Bakken in voorverwarmde oven op 180 à 190° , gedurende 20 à 25 minuten.
Deklaag bereiden:
Boter verwarmen,
suiker toevoegen,
eierdooier ondermengen.
Over de taart strijken nadat ze gebakken is.
Opnieuw in de oven plaatsen en laten kleuren onder de grill.
Appelen schillen en in blokjes snijden,
de blokjes onder het deeg mengen.
Dit mengsel in een beboterde taartvorm gieten.
Bakken in voorverwarmde oven op 180 à 190° , gedurende 20 à 25 minuten.
Deklaag bereiden:
Boter verwarmen,
suiker toevoegen,
eierdooier ondermengen.
Over de taart strijken nadat ze gebakken is.
Opnieuw in de oven plaatsen en laten kleuren onder de grill.