Recept
« Terug naar recepten
Appeltaartje met zachte meringue
PT120M
Appeltaartje met zachte meringue
Een heerlijk appeltaartje met zachte meringue recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Appeltaartje met zachte meringue te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 175°C. Zeef de bloem en maak er een kuiltje in. Doe er de bloemsuiker en het eiwit in en strooi daar wat bloem over. Verdeel er de koude boter in blokjes op en snij er met twee messen door. Kneed het deeg, niet te lang, en met koude handen. Maak een bol, verpak hem in huishoudfolie en zet 2 uur in de koelkast.
2. Bekleed 4 vormpjes met bakpapier. Rol het deeg dun uit en verdeel het over de bodem en de wand van de vormpjes. Leg er bakknikkers op en zet 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
3. Schil de appels, verwijder het klokhuis. Snij 1 appel in blokjes, besprenkel ze met citroensap. Bak ze op hoog vuur goudbruin in een nootje boter. Draai het vuur laag, roer 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water door de blokjes en laat karamelliseren. Stoof de andere appel, in grove stukken, in een nootje boter. Mix de appelmoes, doe er suiker bij naar smaak. Laat alles afkoelen.
4. Klop 1 eiwit stijf terwijl u de poedersuiker beetje bij beetje toevoegt.
5. Vul de deegkuipjes voor de helft met de appelmoes en de appelblokjes. Spuit met een spuitzak toefjes eiwitschuim op de taartjes. Zet ze op een rooster midden in de oven. Gril tot het eiwit kleurt. Laat afkoelen.
2. Bekleed 4 vormpjes met bakpapier. Rol het deeg dun uit en verdeel het over de bodem en de wand van de vormpjes. Leg er bakknikkers op en zet 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
3. Schil de appels, verwijder het klokhuis. Snij 1 appel in blokjes, besprenkel ze met citroensap. Bak ze op hoog vuur goudbruin in een nootje boter. Draai het vuur laag, roer 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water door de blokjes en laat karamelliseren. Stoof de andere appel, in grove stukken, in een nootje boter. Mix de appelmoes, doe er suiker bij naar smaak. Laat alles afkoelen.
4. Klop 1 eiwit stijf terwijl u de poedersuiker beetje bij beetje toevoegt.
5. Vul de deegkuipjes voor de helft met de appelmoes en de appelblokjes. Spuit met een spuitzak toefjes eiwitschuim op de taartjes. Zet ze op een rooster midden in de oven. Gril tot het eiwit kleurt. Laat afkoelen.
rientje zegt: