Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse amandelkoekjes
PT10M
Italiaanse amandelkoekjes
Deze lekkere amandelkoekjes zijn heel snel gemaakt en verslavend lekker. Ik kan de hoeveelheid koekjes die uit het deeg kunnen worden gemaakt
een beetje moeilijk bepalen omdat het ook afhangt van de grootte van de
koekjes. Ik had in ieder geval een trommel vol.
We hebben er al behoorlijk wat van gegeten en ik ben vergeten mijn net gebakken koekjes te tellen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
internet ???
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse amandelkoekjes te bereiden
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Boter, poedersuiker, honing en zout door elkaar mixen tot het mengsel bijna wit ziet.
- Bloem en amandelschaafsel erdoor mixen.
- Met een theelepel kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat scheppen op wat afstand van elkaar.
- In het midden van de voorverwarmde oven plm. 15 minuten bakken tot lichtbruin. Hoiu de koekjes in de gaten want elke oven is anders.
- Koekjes laten afkoelen en dan nog bestrooien met wat poedersuiker.
En dan lekker smikkelen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Kan ook met andere noten die je dan wel vooraf grof moet hakken voordat ze door het deeg gemengd worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Monique Kerkhoven zegt:
Klopt het dat deeg niet zo stevig is als bij andere koekjes die ik maak, boter had ik al tijd uit ijskast dus was erg zacht
Monique Kerkhoven zegt:
net gemaakt nog beetje warm, erg lekker,erg blij met dit heerlijke recept.
alleen vergeten bloem te zeven, heb het in keuken machine gedaan, en precies
zoals het er staat, neem het morgen mee naar konijnen opvang waar ik help.
ben erg benieuwd wat ze er van vinden groetjes monique
Monique Kerkhoven zegt:
maar of ze dan binnen wel gaar zijn weet ik niet ,hoop ze zaterdag te maken voor werk zondag
Petra Wiggers zegt: