Recept
« Terug naar recepten
Appeltjes uit de oven onder een dekentje van kruidkoek
PT25M
Appeltjes uit de oven onder een dekentje van kruidkoek
Een heerlijk appeltjes uit de oven onder een dekentje van kruidkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Baksels : Herfst 2005
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltjes uit de oven onder een dekentje van kruidkoek te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
Schil de appels en steek de klokhuizen er met een appelboor uit.
Knip de abrikoosjes in kleine stukjes. Verkruimel de plakjes kruidkoek in de keukenmachine.
Meng de abrikoosjes met een kwart van de kruidkoek en de gemberjam.
Vul de appels met dit mengsel.
Vet een kleine ovenschaal in en zet de appels er naast elkaar in.
Hak de hazelnoten grof en meng ze met de boter door de rest van de kruidkoek.
Verdeel dit mengsel over de appels.
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de appels in 50-60 minuten gaar met een knapperig bruin korstje.
Schil de appels en steek de klokhuizen er met een appelboor uit.
Knip de abrikoosjes in kleine stukjes. Verkruimel de plakjes kruidkoek in de keukenmachine.
Meng de abrikoosjes met een kwart van de kruidkoek en de gemberjam.
Vul de appels met dit mengsel.
Vet een kleine ovenschaal in en zet de appels er naast elkaar in.
Hak de hazelnoten grof en meng ze met de boter door de rest van de kruidkoek.
Verdeel dit mengsel over de appels.
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de appels in 50-60 minuten gaar met een knapperig bruin korstje.
Mijn kookverhaal (Yvonne Frencken)
Serveer de appels warm met slagroomijs, vanillevla of slagroom