Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree uit de oven
PT20M
Aardappelpuree uit de oven
Deze romige aardappelpuree is gemengd met roomkaas en geraspte kaas en daarna gegratineerd in de oven. Je kunt deze aardappelpuree goed voorbereiden en plm. 25 minuten vóór het eten in de oven laten gratineren. Gemakkelijk als je gasten krijgt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappels gaar in water met zout. Stamp de aardappels fijn, samen met de gesmolten boter en de roomkaas. Is de puree nog te dik roer er dan nog wat melk door tot de gewenste dikte. Maak op smaak met peper en zout, Roer de geraspte oude kaas door de puree en doe de puree over in een ovenschaal. Srooi de geraspte mozzarella erover.
- Zet de schaal plm.15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heb je de puree al ruim tevoren gemaakt en is de aardappelpuree koud, dan moet je zeker 25 tot 30 minuten als oventijd rekenen.