KookJij

Romige aardappelpuree met kaas uit de oven

Deze heerlijke romige aardappelpuree is gemaakt met roomkaas en geraspte kaas en daarna gegratineerd in de oven. Je kunt deze aardappelpuree voorbereiden en plm.25 minuten voor het eten in de oven gratineren
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige aardappelpuree met kaas uit de oven te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de aardappels gaar in water met zout.
  3. Stamp de aardappels fijn, samen met de gesmolten boter en de roomkaas.Is de puree nog te dik roer er dan nog wat melk door tot de gewenste dikte.Maak op smaak met peper en zout,
  4. Roer de geraspte oude kaas door de puree en doe de puree over in een ovenschaal.
  5. Srooi de geraspte mozzarella erover en zet de schaal plm.15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Heb je de puree al ruim tevoren gemaakt en is de aardappelpuree koud, dan moet je zeker 25 tot 30 minuten als oventijd rekenen. Wij hebben dit gegeten met mijn : Rundvleesstoofpot met paddenstoelen en rode wijn. (zie mijn recept)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst