Recept
« Terug naar recepten
Romige aardappelpuree met kaas uit de oven
PT15M
Romige aardappelpuree met kaas uit de oven
Deze heerlijke romige aardappelpuree is gemaakt met roomkaas en geraspte kaas en daarna gegratineerd in de oven. Je kunt deze aardappelpuree voorbereiden en plm.25 minuten voor het eten in de oven gratineren
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige aardappelpuree met kaas uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de aardappels gaar in water met zout.
- Stamp de aardappels fijn, samen met de gesmolten boter en de roomkaas.Is de puree nog te dik roer er dan nog wat melk door tot de gewenste dikte.Maak op smaak met peper en zout,
- Roer de geraspte oude kaas door de puree en doe de puree over in een ovenschaal.
- Srooi de geraspte mozzarella erover en zet de schaal plm.15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heb je de puree al ruim tevoren gemaakt en is de aardappelpuree koud, dan moet je zeker 25 tot 30 minuten als oventijd rekenen. Wij hebben dit gegeten met mijn : Rundvleesstoofpot met paddenstoelen en rode wijn. (zie mijn recept)