We vonden dit zo lekker dat ik het recept ook graag op Kookjij wil delen.
Je kunt de puree ook zonder gratineren eten. Meng dan de helft van de geraspte kaas en de hazelnoten door de puree.
Garneer met wat gehakte peterselie.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappel knolselderijpuree met hazelnoten en geraspte kaas
PT15M
Aardappel knolselderijpuree met hazelnoten en geraspte kaas
Gelijke hoeveelheid aardappel en knolselderij, gemend met gehakte hazelnoten en gegratineerd met geraspte kaas. Kun je tevoren maken en kort voor het eten gratineren.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Internet, Miljuschka
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel knolselderijpuree met hazelnoten en geraspte kaas te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Kook de aardappelen en de knolselderij samen in water met zout in plm. 20 minuten gaar. Laat de aardappelen en knolselderij goed uitlekken in een vergiet en zet ze dan nog even terug op de warmtebron zodat ze goed droog zijn.
- Hak de hazelnoten grof in het bakje van je staafmixer..
- Stamp de aardappelen en de knolselderij samen met de warme melk en de roomboter tot een romige puree. Maak de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
- Meng wat van de hazelnoten door de puree (vonden wij erg lekker).
- Doe de puree over in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de hazelnoten en de geraspte kaas.
- Zet de schaal ongeveer 20 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de puree een goudbruine heeft gekregen.