KookJij

Champignonpannetje met courgette knoflook en gesmolten mozzarella

Heerlijk groentepannetje met veel knoflook en gesmolten mozzarella. Vegetarisch en koolhydraatarm. De champignons met blokjes courgette en knoflook worden vooraf gemarineerd. Daarna gebakken en afgewerkt met de mozzarella die lekker gaat smelten.
Recept van:
Bereidingstijd: 2 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Kookboek "Low Carb Vegetarisch" van Marie Grändel, recept iets aangepast
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignonpannetje met courgette knoflook en gesmolten mozzarella te bereiden

  1. Meng 1 1/2 eetlepel olijfolie, balsamicoazijn, tijm, oregano en wat peper door elkaar. bMeng de champignons en courgettestukjes door de marinade en laat dit plm. 20 minuten intrekken Af en toe omscheppen.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de gemarineerde champignons en courgettestukjes. Bak de knoflooksnippers ook even mee. Bak de groente zolang tot de vloeistof is verdampt.
  3. Haal de mozarella uit de verpakking en laat even goed uitlekken. Snij de mozzarella in dunne plakjes of kleine stukjes en verdeel dit over de groenten. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Zet een deksel op de pan en laat de mozzarella langzaam smelten. Strooi de gehakte peterselie over de mozzarella en de groenten.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Denk aan 20 minuten marineren.
Lekker met rijst , pasta of gebakken aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst