KookJij

Appelyoghurtcake

Een heerlijk appelyoghurtcake recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: SKI, Masterchef Australia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelyoghurtcake te bereiden

Klop twee eieren romig met de suiker en 1 tl citroenrasp. Spatel daarna rustig om en om de bloem met kaneel en de melk erdoor. Doe het beslag in een ingevette bakvorm (25x18 cm, of rond 22 cm).
Mix de roomkaas tot deze zacht is, voeg vervolgens 100 gram yoghurt toe en het laatste ei. Mix tot een glad mengsel. Spreid dit uit over het cakebeslag in de vorm. Maak met een mes kringen erdoorheen zodat het beslag zich mengt met het kaasyoghurtmengsel.
Duw de appels in het beslag (verdeeld), en bak 40-45 op 180 graden tot goudbruin. Laat minstens 5 minuten in het blik afkoelen, daarna verder op een rooster.
Mix de overige tl citroen met met de overige yoghurt, serveer dit bij de cake.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Angelique

Angelique zegt:
Er zat geen smaak aan, dus ook niet te zuur. Verder zakte de cake na 5 minuten uit de oven in. De onderkant was niet gaar. Dat was het eigenlijk in het kort.
sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
Was hij misschien te zuur? Misschien is het dan beter met vanilleyoghurt ipv gewone yoghurt :)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Goedemorgen Angelique, Zou je misschien iets duidelijker kunnen zijn wat er mis is gegaan? Misschien kunnen we er dan achter komen waar het fout is gegaan.

Harry Löhr
KookJij.nl
Angelique

Angelique zegt:
Deze cake is niet te eten! Ik bak veel en heb nog nooit iets weg moeten gooien maar deze ging direct de afvalcontainer in. Klopt het recept wel?:(