Recept
« Terug naar recepten
Appelyoghurtcake
PT60M
Appelyoghurtcake
Een heerlijk appelyoghurtcake recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
SKI, Masterchef Australia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelyoghurtcake te bereiden
Klop twee eieren romig met de suiker en 1 tl citroenrasp. Spatel daarna rustig om en om de bloem met kaneel en de melk erdoor. Doe het beslag in een ingevette bakvorm (25x18 cm, of rond 22 cm).
Mix de roomkaas tot deze zacht is, voeg vervolgens 100 gram yoghurt toe en het laatste ei. Mix tot een glad mengsel. Spreid dit uit over het cakebeslag in de vorm. Maak met een mes kringen erdoorheen zodat het beslag zich mengt met het kaasyoghurtmengsel.
Duw de appels in het beslag (verdeeld), en bak 40-45 op 180 graden tot goudbruin. Laat minstens 5 minuten in het blik afkoelen, daarna verder op een rooster.
Mix de overige tl citroen met met de overige yoghurt, serveer dit bij de cake.
Mix de roomkaas tot deze zacht is, voeg vervolgens 100 gram yoghurt toe en het laatste ei. Mix tot een glad mengsel. Spreid dit uit over het cakebeslag in de vorm. Maak met een mes kringen erdoorheen zodat het beslag zich mengt met het kaasyoghurtmengsel.
Duw de appels in het beslag (verdeeld), en bak 40-45 op 180 graden tot goudbruin. Laat minstens 5 minuten in het blik afkoelen, daarna verder op een rooster.
Mix de overige tl citroen met met de overige yoghurt, serveer dit bij de cake.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sonyanijntje zegt:
HarryLohr zegt:
Angelique zegt: