Recept
« Terug naar recepten
Ardeens gebraad met Breydelham vergezeld van Rochefort jong belegen
PT45M
Ardeens gebraad met Breydelham vergezeld van Rochefort jong belegen
Een heerlijk ardeens gebraad met breydelham vergezeld van rochefort jong belegen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ardeens gebraad met Breydelham vergezeld van Rochefort jong belegen te bereiden
Bak het ardeensgebraad langs alle kanten krokant aan in een beetje boter.
Haal uit de pan en smeer goed in met mosterd. Leg het gebraadje in een beboterde vuurvaste schotel en bak gaar in de voorverwarmde oven op 180 gr +/- 35 min.
Snij het gebraadje in schijven, tussen elke schijf vlees een stuk breydelham en kaas. opnieuw in de oven en laat +/- 10 min verder bakken tot de kaas gesmolten is.
Haal uit de pan en smeer goed in met mosterd. Leg het gebraadje in een beboterde vuurvaste schotel en bak gaar in de voorverwarmde oven op 180 gr +/- 35 min.
Snij het gebraadje in schijven, tussen elke schijf vlees een stuk breydelham en kaas. opnieuw in de oven en laat +/- 10 min verder bakken tot de kaas gesmolten is.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willydelcart zegt:
- Oud-Bruggekaas, nootham (volgens mijn keurslager = Breydelham), kalfsgebraadje en grondwitlof met roomsaus.
Dit alles bracht de plechtige-comunniefeesten weer naar boven!
Ik zal het zelfs ook eens posten zoals ik het gisteren heb klaargemaakt. Nogmaals bedankt voor je experimentele zeer lekkere toevoeging.
Lieve groetjes
derbyke zegt:
Zoals je weet ik hou van experimenteren, inderdaad weinig saus of laat me het zo zeggen geen saus. Het is de jus van het vlees met gesmolten kaas. Je kan er natuurlijk saus aan toevoegen maar het hoeft niet. Hier werden zelf gebakken frietjes bij geserveerd met een heerlijke witloofsla, die uiteraard nog moet gepost worden.
Veel succes met het bereiden van het gerecht met Breydelham, en inplaats van "oud Brugge" wie weet waag je het toch met de Rochefort jong belegen.
Zal het wel vernemen zeker. Groetjes van ons 3tjes :);):p
willydelcart zegt:
leuk... die variante op de klassieker Orloff. En het ziet er lekker Vlaams en huiselijk uit. De mosterd is m.i. een nieuwe en smaakvolle toevoeging net zoals de Breydelham.
Voor onszelf zouden we de kaas toch liever houden op een 'oud-Brugge'
Ik bekijk je foto. Weinig saus?
Jeroen Meus maakte het met witlof, de klassieker is met champignonsaus. Wat heb jij als bijgerecht gegeven?
Oud-Vlaamse kroketjes? Puree?
Binnenkort zullen we het (rijkelijke) gerecht nogmaals maken, dan met Breydelham, mosterd en we proberen ook eens met een kalfgebraadje.
Alle middelen zijn goed om heerlijke dingen op tafel te toveren.
Tot hoors.
derbyke zegt: