Recept
« Terug naar recepten
Arretjescake kerstcake
PT30M
Arretjescake kerstcake
Een heerlijk arretjescake kerstcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
40
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www. landleven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Arretjescake kerstcake te bereiden
Smelt de boter op een laag vuur en laat het afkoelen. Klop de suiker door de eieren en voeg de cacao en de afgekoelde, gesmolten boter toe. Breek de koekjes in kleine stukjes en roer deze goed door het suikermengsel. Bekleed een bakblik met huishoudfolie. Giet het mengsel in het bakblik zodat er een laag van ongeveer 1 cm hoog ontstaat. Laat de arretjescake een nacht opstijven in de koelkast. Steek er kerstvormpjes uit zoals sterretjes, kerstboompjes, klokjes of engeltjes. Serveer deze kersttraktatie bij de koffie of thee
Arretjescake is een traditionele verwennerij, die meestal goed vult. Maak de cake eens in vrolijke kerstvormpjes en schotel uw gasten deze kerst de kleine, zoete traktaties voor. Heerlijk bij de koffie of thee!
Arretjescake is een traditionele verwennerij, die meestal goed vult. Maak de cake eens in vrolijke kerstvormpjes en schotel uw gasten deze kerst de kleine, zoete traktaties voor. Heerlijk bij de koffie of thee!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Suzanna zegt:
- 2 eieren
- 50 gr cacao
- 200 gram basterdsuiker
- 125 gram boter
- 200 gram mariekoekjes
Boter smelten (laatste beetje mag best nog hard zijn, roer je zo door de gesmolten massa heen en dan weet je zeker dat hij niet te heet wordt).
Eieren kloppen. Boter, suiker en cacao erbij doen en doorroeren.
Mariekoekjes met de hand verkruimelen en door het mengsel spatelen.
Dit alles in een met plastic folie beklede vorm doen (literbak ijs werkt bij mij prima) en een paar uur in de koelkast zetten. Voor het serveren evt. besprenkelen met poedersuiker.
Variatietip: voor een mokkasmaak een beetje poederkoffie (Nescafé) door de cacao doen. Hoeveel? Geen idee, Ik proef tussendoor.
Suzanna zegt:
Rian zegt:
Michiel zegt:
Want, het was zo vet als ik weet niet wat.
Dus hij was wel lekker, maar ik was gewoon na een klein stukje al misselijk :p
Mar zegt:
ria zegt:
Kirsten zegt:
gjanneke zegt:
bobbeltje zegt:
Brenda zegt: