Recept
« Terug naar recepten
Artisjok gevuld met witloofsla
PT45M
Artisjok gevuld met witloofsla
Heerlijk gevulde artisjok met een frisse salade, als laatste heerlijk knabbelen op de blaadjes.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Artisjok gevuld met witloofsla te bereiden
Zet een kookpot met het water op het vuur en kruid goed met peper en zout en het sap van de citroen. Voeg ook de uitgeperste citroen toe aan het water.
Breek de steel van de artisjok en haal de onderste blaadjes eraf.
Leg de artisjok in het kokend water met de steel naar boven zet het deksel op de pot.
Laat de artisjok 45 minuten koken. Als je met een vork in de onderkant van een artisjok prikt en je kunt er gemakkelijk door, dan zijn ze gaar.
Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
Haal het middelste deel uit de artisjok en verwijder alle vezels. Laat afkoelen in frigo.
Witloof in fijne reepjes snijden.
Ajuinpijpje in ringen snijden.
Rucola grof snijden.
Bieslook fijn snijden.
Tomaatjes in twee snijden.
Meng deze groenten met mayonaise, citroenpeper en mosterd dressing.
Vul de artisjok met de witloofsla.
Serveer zeer fris.
Enkel de zachte stukken van de blaadjes en de bodem zijn eetbaar.
Breek de steel van de artisjok en haal de onderste blaadjes eraf.
Leg de artisjok in het kokend water met de steel naar boven zet het deksel op de pot.
Laat de artisjok 45 minuten koken. Als je met een vork in de onderkant van een artisjok prikt en je kunt er gemakkelijk door, dan zijn ze gaar.
Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
Haal het middelste deel uit de artisjok en verwijder alle vezels. Laat afkoelen in frigo.
Witloof in fijne reepjes snijden.
Ajuinpijpje in ringen snijden.
Rucola grof snijden.
Bieslook fijn snijden.
Tomaatjes in twee snijden.
Meng deze groenten met mayonaise, citroenpeper en mosterd dressing.
Vul de artisjok met de witloofsla.
Serveer zeer fris.
Enkel de zachte stukken van de blaadjes en de bodem zijn eetbaar.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt:
https://www.kookjij.nl/recepten/knoflooksaus-altijd-beter-dan-uit-een-flesje