Recept
« Terug naar recepten
Asperge-mandarijnensouffle
PT30M
Asperge-mandarijnensouffle
Een heerlijk asperge-mandarijnensouffle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
winning en dinning
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge-mandarijnensouffle te bereiden
Schil de asperges, snijd de onderste stukjes ervan af, snijd de asperges in stukjes van 1 cm., kook ze in water met de suiker in ong. 7 min helemaal gaar,laat ze uitlekken.
Pel de mandarijnen, verwijder velletjes en evt. pitjes en verdeel ze in partjes, verwarm de oven voor op 175 gr.
Bereidingswijze
Splits de eieren, klop de eiwitten met de vanillesuiker helemaal stijf, klop de dooiers lichtgeel en romig en klop de melk erdoor, voeg het dooiermengsel, de asperges en de mandarijntjes aan de eiwitten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar, verdeel het mengsel over de souffleevormpjes en bak in ze in ca 20 min helemaal gaar. Ovendeur tussentijds niet openen !
Pel de mandarijnen, verwijder velletjes en evt. pitjes en verdeel ze in partjes, verwarm de oven voor op 175 gr.
Bereidingswijze
Splits de eieren, klop de eiwitten met de vanillesuiker helemaal stijf, klop de dooiers lichtgeel en romig en klop de melk erdoor, voeg het dooiermengsel, de asperges en de mandarijntjes aan de eiwitten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar, verdeel het mengsel over de souffleevormpjes en bak in ze in ca 20 min helemaal gaar. Ovendeur tussentijds niet openen !