Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met asperges en appel
PT45M
Aardappelsalade met asperges en appel
Niet zomaar een gewone aardappelsalade maar door de asperges in combinatie met de appel bijzonder gemaakt. En ook de smaak is bijzonder lekker. Heerlijk als hoofdgerecht of lunch maar ook bij een bbq of op een buffet.
Ik heb hier rode kriel gebruikt die ik in de schil gekookt heb en zo blijft het vitaminegehalte dus optimaal. Laat de asperges en de aardappeltjes goed uitlekken voordat je alles door elkaar mengt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met asperges en appel te bereiden
- Schil de asperges en snij stukjes van 1 tot 2 cm afhankelijk van de dikte kook dit ongeveer 15 minuten.
- Was de krieltjes en borstel ze goed schoon, snij de grote exemplaren doormidden kook ze beetgaar (12 tot 15 minuten) controleer met een vork.
- Kook de eieren 8 minuten, schrik ze in koud water, pel ze en snij ze fijn, was de appel maar schil hem niet, verwijder het klokhuis en snij in stukjes.
- Maak de dressing van bovengenoemde ingredienten.
- Meng de aspergestukjes, krieltjes, gekookte ham, eieren en de appel doorelkaar.
- Schep er de dressing en de kappertjes doorheen, proef en maak eventueel op smaak met nog wat peper en zout.
- Garneer met de fijngeknipte bieslook.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
De asperge edik is nog redelijk onbekend gebleven. Toch was Cas Spijkers al een grote voorstander van deze en andere Ediks.