Recept
« Terug naar recepten
Aspergeroomsoep met roze pompelmoes
PT30M
Aspergeroomsoep met roze pompelmoes
Een heerlijk aspergeroomsoep met roze pompelmoes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
paule neyrat
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergeroomsoep met roze pompelmoes te bereiden
Breek de kopjes van de asperges af op 6 à 7 cm hoogte.
Ontdooi de onderste stukken in de microgolfoven en snij ze in stukken.
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees, zodat alle witte vliesjes verwijderd zijn. Snij de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit en leg die opzij.
Breng 1 liter water samen met het bouillonblokje aan de kook. Doe de stukjes asperge en de aspergepunten in het water zo gauw het kookt. Haal de punten eruit zo gauw ze gaar zijn (na 7 tot 10 minuten) en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Laat de andere stukken nog 10 minuten voortkoken.
Mix de soep tot ze mooi homogeen is.
Doe de eierdooiers in een kom. Giet er voorzichtig en onder voortdurend roeren een kleine soeplepel soep bij. Blijf stevig roeren, anders gaat het ei stremmen.
Giet nu de inhoud van de kom bij de soep en voeg het maïszetmeel toe. Meng en haal er de staafmixer nog eens door om een homogene massa te krijgen.
Zet de pot weer op een zacht vuur en warm de soep onder voortdurend roeren langzaam op. Let erop dat ze niet opnieuw gaat koken. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Giet de soep in een soepterrine. Doe de aspergepunten en de pompelmoespartjes erbij en dien meteen op.
Ontdooi de onderste stukken in de microgolfoven en snij ze in stukken.
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees, zodat alle witte vliesjes verwijderd zijn. Snij de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit en leg die opzij.
Breng 1 liter water samen met het bouillonblokje aan de kook. Doe de stukjes asperge en de aspergepunten in het water zo gauw het kookt. Haal de punten eruit zo gauw ze gaar zijn (na 7 tot 10 minuten) en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Laat de andere stukken nog 10 minuten voortkoken.
Mix de soep tot ze mooi homogeen is.
Doe de eierdooiers in een kom. Giet er voorzichtig en onder voortdurend roeren een kleine soeplepel soep bij. Blijf stevig roeren, anders gaat het ei stremmen.
Giet nu de inhoud van de kom bij de soep en voeg het maïszetmeel toe. Meng en haal er de staafmixer nog eens door om een homogene massa te krijgen.
Zet de pot weer op een zacht vuur en warm de soep onder voortdurend roeren langzaam op. Let erop dat ze niet opnieuw gaat koken. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Giet de soep in een soepterrine. Doe de aspergepunten en de pompelmoespartjes erbij en dien meteen op.