KookJij

Asperges met bacon, ei en hazelnoten

Toen ik dit recept onder ogen kreeg vond ik al meteen dat het er zo lekker uitzag. En deze combinatie was ook echt superlekker. Ik heb wel een klein beetje gesmokkeld want in het originele recept werden de asperges kort gekookt en ik heb ze gegrild. Zo vond ik het perfect. En zo zet ik het hier neer om te bewaren. Ik vind dit niet zomaar een doordeweeks gerecht maar het heeft iets feestelijks. Daarom is het leuk voor een Kerstmis, Pasen, Pinksteren, Moederdag, Vaderdag en als je niks te vieren hebt dan maak je gewoon je eigen feestje. Je kunt natuurlijk ook best witte asperges gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Simone"s kitchen: een en ander aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met bacon, ei en hazelnoten te bereiden

  1. Rooster de hazelnoten en laat ze afkoelen.
  2. Maak alvast de dressing en zet deze opzij.
  3. Kook de eieren (7 minuten) laat ze schrikken en pel ze.
  4. Grill het ontbijtspek en houd het warm in de oven. (50-100 graden)
  5. Grill de asperges 5 minuten en leg ze op een (ovenvaste) schaal. Snij de eieren doormidden en leg ze erbij. Leg de plakjes ontbijtspek over de asperges en strooi de gehakte hazelnoten eroverheen.
  6. Giet er een beetje dressing overheen en zet de schaal in de oven tot het moment van serveren.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Ik had dit samen met gebakken krieltjes als hoofdgerecht voor 2 personen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst