Recept
« Terug naar recepten
Asperges met bacon, ei en hazelnoten
PT30M
Asperges met bacon, ei en hazelnoten
Toen ik dit recept onder ogen kreeg vond ik al meteen dat het er zo lekker
uitzag. En deze combinatie was ook echt superlekker.
Ik heb wel een klein beetje gesmokkeld want in het originele recept werden
de asperges kort gekookt en ik heb ze gegrild. Zo vond ik het perfect. En zo
zet ik het hier neer om te bewaren.
Ik vind dit niet zomaar een doordeweeks gerecht maar het heeft iets
feestelijks. Daarom is het leuk voor een Kerstmis, Pasen, Pinksteren,
Moederdag, Vaderdag en als je niks te vieren hebt dan maak je gewoon je
eigen feestje.
Je kunt natuurlijk ook best witte
asperges gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Simone"s kitchen: een en ander aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met bacon, ei en hazelnoten te bereiden
- Rooster de hazelnoten en laat ze afkoelen.
- Maak alvast de dressing en zet deze opzij.
- Kook de eieren (7 minuten) laat ze schrikken en pel ze.
- Grill het ontbijtspek en houd het warm in de oven. (50-100 graden)
- Grill de asperges 5 minuten en leg ze op een (ovenvaste) schaal. Snij de eieren doormidden en leg ze erbij. Leg de plakjes ontbijtspek over de asperges en strooi de gehakte hazelnoten eroverheen.
- Giet er een beetje dressing overheen en zet de schaal in de oven tot het moment van serveren.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ik had dit samen met gebakken krieltjes als hoofdgerecht voor 2 personen.