Voor deze soep kun je willekeurig welke maten asperges dan ook maar kopen, daar je alles gebruikt voor de soep.
Je hoeft dus niet op maat te sorteren!
Recept
« Terug naar recepten
Aspergesoep met hapjes
PT50M
Aspergesoep met hapjes
Een heerlijk aspergesoep met hapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
??? personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van veel mensen een beetje en de rest van mezelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergesoep met hapjes te bereiden
Schil de asperges en snijd het kontje en het kopje af.
Bewaar de koppies in een vochtig gemaakt keukenpapiertje en doe dat in een plastic zakje.
Doe schil en kontje in een pan met een litertje water en eerst 1 bouillonblokje..
Breng dat aan de kook en voeg dan ook de de asperges toe.
Laat dit 15 minuten koken en verwijder dan de stukken asperges.
Laat de schillen nog minimaal 30 minuten door sudderen.
Blender de asperges met wat bouillon.
Laat de schillen en de rest van de zooi uitlekken in een vergiet en druk het geheel uit met bv de achterkant van een lepel.
Laat alles goed afkoelen.
Smoor intussen de fijngesneden sjalotjes.
Maak een roux van 30 gram boter en 30 gram bloem.
Vul dit aan met de bouillon van de asperges en maak dus daar een mooie emulsie van.
Gooi de geblenderde asperges erbij en zorg er voor dat het niet te veel gaat koken.
Klop de mosterd er door.
Maal er zwarte peper over/door en rasp er wat nootmuskaat over/door.
Proef en voeg eventueel nog een (half) bouillonblokje bij.
Doe nu ook de kopjes in de soep en laat dit hooguit 10 minuten meetrekken.
Snijd het ei/de ham/het broodje/de kaas/etc. in hapklare brokken en serveer het "leuk".
Maak je soepje af met de rest van de ingrediënten.
Bewaar de koppies in een vochtig gemaakt keukenpapiertje en doe dat in een plastic zakje.
Doe schil en kontje in een pan met een litertje water en eerst 1 bouillonblokje..
Breng dat aan de kook en voeg dan ook de de asperges toe.
Laat dit 15 minuten koken en verwijder dan de stukken asperges.
Laat de schillen nog minimaal 30 minuten door sudderen.
Blender de asperges met wat bouillon.
Laat de schillen en de rest van de zooi uitlekken in een vergiet en druk het geheel uit met bv de achterkant van een lepel.
Laat alles goed afkoelen.
Smoor intussen de fijngesneden sjalotjes.
Maak een roux van 30 gram boter en 30 gram bloem.
Vul dit aan met de bouillon van de asperges en maak dus daar een mooie emulsie van.
Gooi de geblenderde asperges erbij en zorg er voor dat het niet te veel gaat koken.
Klop de mosterd er door.
Maal er zwarte peper over/door en rasp er wat nootmuskaat over/door.
Proef en voeg eventueel nog een (half) bouillonblokje bij.
Doe nu ook de kopjes in de soep en laat dit hooguit 10 minuten meetrekken.
Snijd het ei/de ham/het broodje/de kaas/etc. in hapklare brokken en serveer het "leuk".
Maak je soepje af met de rest van de ingrediënten.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
gea zegt:
gea zegt:
gea zegt: