Recept
« Terug naar recepten
asperges met eenvoudige sauce hollandaise
PT30M
asperges met eenvoudige sauce hollandaise
Een heerlijk asperges met eenvoudige sauce hollandaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Donna Hay
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe asperges met eenvoudige sauce hollandaise te bereiden
Stoom de asperges boven kokend water tot ze net gaar zijn, zet ze even apart en houd ze warm.
Verhit voor de saus de boter en het citroensap in een pan op matig tot laag vuur tot het mengsel borrelt. Mix de eidooiers in een blender op de hoogste stand en giet er het hete botermengsel geleidelijk bij.
Laat de machine draaien tot de saus dik is.
Roer er wat zout door.
Leg voor het serveren de asperges op borden, schep er de sauce hollandaise met citroen over en strooi er wat rucolablaadjes en peper over.
Verhit voor de saus de boter en het citroensap in een pan op matig tot laag vuur tot het mengsel borrelt. Mix de eidooiers in een blender op de hoogste stand en giet er het hete botermengsel geleidelijk bij.
Laat de machine draaien tot de saus dik is.
Roer er wat zout door.
Leg voor het serveren de asperges op borden, schep er de sauce hollandaise met citroen over en strooi er wat rucolablaadjes en peper over.
Guy zegt: