Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars met cantharellen
PT15M
Zeebaars met cantharellen
Een voor mij onbekende combinatie die ik laatst toen ik een weekendje in
Duitsland was heb gegeten.
Ik ben dol op cantharellen en op zeebaars dus toen ik dit gerecht op de
kaart zag staan in het 'Landgasthaus' waar wij aten hoefde ik geen
moment te twijfelen. Een combinatie waar ik nog nooit eerder van had
gehoord maar die voortreffelijk samenging.
Het is eigenlijk niet eens een recept maar gewoon een goede combinatie
van heerlijke en pure ingrediënten. Je kunt er natuurlijk je eigen fantasie op
los laten, maar het heeft helmaal geen verdere toevoegingen nodig en je
kunt er zo prima meer voor den dag komen. Het is zelfs een aanrader als je
gasten krijgt want het staat binnen no-time op tafel.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars met cantharellen te bereiden
- Haal de zeebaars van te voren al uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
- Borstel de cantharellen schoon en snij grotere exemplaren doormidden.
- Verwarm een beetje boter in een Koekenpan en bak de zeebaars eerst op het vel, strooi er wat peper en zout overheen.
- Bak de vis 4 minuten op de huis, draai om en bak dan nog 1 minuut op de andere kant.
- Bak intussen in een andere pan de cantharellen in een beetje boter. Strooi er alleen een beetje peper en zout overheen en bak de cantharellen zo een paar minuutjes.
- Doe de vis op borden en verdeel de cantharellen eroverheen.
- Serveer met een beetje fijngeknipte peterselie en een schijfje citroen.