KookJij

Zeebaars met cantharellen

Een voor mij onbekende combinatie die ik laatst toen ik een weekendje in Duitsland was heb gegeten. Ik ben dol op cantharellen en op zeebaars dus toen ik dit gerecht op de kaart zag staan in het 'Landgasthaus' waar wij aten hoefde ik geen moment te twijfelen. Een combinatie waar ik nog nooit eerder van had gehoord maar die voortreffelijk samenging. Het is eigenlijk niet eens een recept maar gewoon een goede combinatie van heerlijke en pure ingrediënten. Je kunt er natuurlijk je eigen fantasie op los laten, maar het heeft helmaal geen verdere toevoegingen nodig en je kunt er zo prima meer voor den dag komen. Het is zelfs een aanrader als je gasten krijgt want het staat binnen no-time op tafel.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeebaars met cantharellen te bereiden

  1. Haal de zeebaars van te voren al uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
  2. Borstel de cantharellen schoon en snij grotere exemplaren doormidden.
  3. Verwarm een beetje boter in een Koekenpan en bak de zeebaars eerst op het vel, strooi er wat peper en zout overheen.
  4. Bak de vis 4 minuten op de huis, draai om en bak dan nog 1 minuut op de andere kant.
  5. Bak intussen in een andere pan de cantharellen in een beetje boter. Strooi er alleen een beetje peper en zout overheen en bak de cantharellen zo een paar minuutjes.
  6. Doe de vis op borden en verdeel de cantharellen eroverheen.
  7. Serveer met een beetje fijngeknipte peterselie en een schijfje citroen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst