Recept
« Terug naar recepten
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
PT20M
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Bij het Italiaanse restaurantje waar we weleens gaan eten had ik pas een
heerlijk voorgerecht met coquilles (St. Jacobsschelpen) in een romig sausje
met prei. Het was een goede keuze en terwijl ik niet alleen van mijn
coquilles genoot maar ook druk bezig was om het heerlijke sausje met wat
brood op te deppen bedacht ik dat zulk soort saus ook wel eens lekker zou
zijn met pasta. Zo gedacht zo gedaan.
Ik heb de gegrilde coquilles er mooi bovenop gelegd omdat ik het jammer
vond om ze tussen de pasta te verstoppen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles te bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de preiringetjes (5 minuten).
- Voeg de wijn en de bouillon toe en verwarm dit alles samen, voeg peper en zout toe.
- Doe dan de room erbij, de Italiaanse kruiden en het citroensap.
- Schep alles door elkaar en laat de saus een beetje indikken, bind indien nodig met een beetje allesbinder of een maïzenapapje.
- Doe een scheut olijfolie in een kommetje en haal de coquilles door de olijfolie. Gril ze daarna 2 minuten per kant in een hete grillpan.
- Schep de uitgelekte pasta door de saus en leg de coquilles erbovenop.
- Rasp er wat Pecorino (of Parmezaan) overheen en garneer met een paar blaadjes basilicum.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Drink er bij voorkeur dezelfde droge Italiaanse witte wijn bij die je ook gebruikt voor de saus.