Recept
« Terug naar recepten
Asperges met rode paprika in een jasje van filodeeg
PT30M
Asperges met rode paprika in een jasje van filodeeg
Een heerlijk asperges met rode paprika in een jasje van filodeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Marianne Oud
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met rode paprika in een jasje van filodeeg te bereiden
Doe de asperges,paprika en taugé in een grote mengkom
Voeg de pruimenjam toe en meng alles goed.Leg de vellen deeg op een schoon werkblad.Leg een beetje aspergepaprikamengsel aan de bovenkant van elk vel en bestrijk de randen met een beetje geklopte eidooier.Rol het deeg op en druk de uiteinden dicht,zoals met een loempia.Verhit de olie om te frituren in een grote voorverwarmde wok.frituur de pakketjes voorzichtig(2 keer)in 4 minuten knapperig in de hete olie.Schep de pakketjes met een schuimspaan op keukenpapier en laat ze uitlekken.Schep ze op hete borden en serveer ze meteen.
Voeg de pruimenjam toe en meng alles goed.Leg de vellen deeg op een schoon werkblad.Leg een beetje aspergepaprikamengsel aan de bovenkant van elk vel en bestrijk de randen met een beetje geklopte eidooier.Rol het deeg op en druk de uiteinden dicht,zoals met een loempia.Verhit de olie om te frituren in een grote voorverwarmde wok.frituur de pakketjes voorzichtig(2 keer)in 4 minuten knapperig in de hete olie.Schep de pakketjes met een schuimspaan op keukenpapier en laat ze uitlekken.Schep ze op hete borden en serveer ze meteen.