Recept
« Terug naar recepten
Gewokte spitskool met kip en paprika
PT20M
Gewokte spitskool met kip en paprika
Lekker en snel. Wat kool en paprika wokken. De kip bakken. Blussen met sojasaus en ketjap en klaar.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte spitskool met kip en paprika te bereiden
- Doe de kipstukjes in een kom en bestrooi met het sesamzaad. Voeg zout en peper naar smaak toe en werk alles doorelkaar. Zet dit even opzij.
- Verwarm 1 el olie in de wok en voeg de paprika en de spitskool toe. Wok een aantal minuten, totdat de kool de juiste bite heeft. Bestrooi met peper ( en eventueel zout ) naar smaak
- Haal de groente uit de wok en zet opzij.
- Veeg de wok schoon en voeg een eetlepel olie toe.
- Bak de kipstukjes in enkele minuten bruin en gaar.
- Blus met de soja en de ketjap.
- Voeg de groente toe en warm alles goed door.
- Ondertussen is je rijst gekookt in water waarin het bouillonblokje is opgelost.
- Serveer de rijst met de kip en groente uit de wok en garneer met de gefrituurde uitjes.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ik had nog een flink stuk spitskool liggen en daarmee dit gerecht bedacht.