Recept
« Terug naar recepten
Aspergesoep groen en wit
PT30M
Aspergesoep groen en wit
Een heerlijk aspergesoep groen en wit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
gegeten in rest.?? en gevraagd aan de kok
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergesoep groen en wit te bereiden
Bereiding:
Was en schil de asperges en verwijder het houtachtige deel van de groene asperges,
leg het asperge afval direct in de bouillon, breng aan de kook laat max. 10 min. koken en dan zeven
( gebruik een passerzeef en druk goed uit i.v.m. de smaakstoffen )
snijd de asperges in stukken van 3 cm. groot en laat garen in de bouillon
Voeg eerst de steelstukken van de witte asperges toe en laat 3 min. koken dan de groene asperges en de koppen van de witte, laat nog 3 min. koken.
meng de room eigeel mosterd en maïzena goed door elkaar voeg eventueel wat koude bouillon toe
haal de stukken asperges uit de bouillon en verdeel over 4 voorverwarmde borden
roer het room mengsel door de bouillon en warm op laat niet koken denk aan schift en serveer.
Was en schil de asperges en verwijder het houtachtige deel van de groene asperges,
leg het asperge afval direct in de bouillon, breng aan de kook laat max. 10 min. koken en dan zeven
( gebruik een passerzeef en druk goed uit i.v.m. de smaakstoffen )
snijd de asperges in stukken van 3 cm. groot en laat garen in de bouillon
Voeg eerst de steelstukken van de witte asperges toe en laat 3 min. koken dan de groene asperges en de koppen van de witte, laat nog 3 min. koken.
meng de room eigeel mosterd en maïzena goed door elkaar voeg eventueel wat koude bouillon toe
haal de stukken asperges uit de bouillon en verdeel over 4 voorverwarmde borden
roer het room mengsel door de bouillon en warm op laat niet koken denk aan schift en serveer.