KookJij

Aspergesoep

Een heerlijk aspergesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergesoep te bereiden

bereid de soep volgens het pakje.
Snijd de asperges in stukjes van 2 cm.
Schep ze door de soep en laat ze vervolgens 10 minueten meekoken
Roer kort voor het serveren de ham , de slagroom en de bieslook door de soep.
Snijd de eiren in partjes en voeg enkele partjes aan elk bord soep toe

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Wat jammer dat je soep uit een pakje gebruikt en asperges uit pot of blik! Wie deze soep lekker vindt heeft nog nooit verse Limbugse aspergesoep geproefd. Het aspergeseizoen loopt nog tot 24 juni, (vanaf half april) en met hoge buitentemperaturen groeien ze als kool, daardoor is er veel meer aanvoer en worden ze steeds goedkoper!
Mijn broer is teler en bij hem kosten op dit moment de goedkoopste "soepasperges" 2,50 euro per kilo!! deze zijn vaak wat dikker en krom, maar prima voor de soep. Succes!
giniiaa

giniiaa zegt:
Ik heb asperge soep voor het eerst gegeten in Frankrijk.. dat vond ik zoo lekker en romig!!:D:);)