Recept
« Terug naar recepten
Aspergetaartjes
PT35M
Aspergetaartjes
Een heerlijk aspergetaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergetaartjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Kerf de deegplakjes op 1 cm van de buitenkant in met de botte kant van een mes zonder ze door te snijden en prik het middenstuk in met een vork. Bak de deegbakjes in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Neem ze uit de oven. Snijd de harde onderkant van de asperges en schil de onderste helft van de stelen met de dunschiller. Snijd de asperges in stukken van circa 10 cm lang. Verhit de wijn, het citroensap, de boter, de suiker en wat zout en peper in een kleine pan, doe er de asperges bij en laat ze af en toe omscheppend op middelhoog vuur met het deksel op de pan in circa 12 minuten beetgaar stoven. Roer de crème fraîche, de mayonaise en de dille door elkaar.
Bereiden:
Bekleed de deegbakjes met de gerookte zalm en laat iets overhangen. Schep in ieder bakje een lepel van de dilleroom. Verdeel er de uitgelekte asperges over.
Bereiden:
Bekleed de deegbakjes met de gerookte zalm en laat iets overhangen. Schep in ieder bakje een lepel van de dilleroom. Verdeel er de uitgelekte asperges over.
mia zegt:
Bert ,bedankt voor dit EERLIJKE recept .Groetjes uit Twente;)